Sporthal en zwembad 'De Nachtegaal' dicht tot na de zomer

Ook als de sportcentra in post-coronatijden weer de deuren mogen openen, zal het in Kontich toch nog een tijdje stil blijven.

In vrijetijdscentrum De Nachtegaal gaat een aannemer van start met renovatiewerkzaamheden.

De sporthal gaat volgens de planning weer open op 1 september, het zwembad vanaf oktober.

“Tijdens de winter van seizoen 2018-2019 hadden we problemen met het dak van de sporthal en dat van de kleedkamers van het zwembad.

We hebben deze problemen met kleine ingrepen snel proberen op te lossen, maar beslisten toen dat een grondige dakrenovatie niet kon uitblijven”, zegt schepen van Sport Luc Abrams (Open Vld)

Led-lichten

“Naast de vernieuwing en isolatie van het dak wordt ook de verlichting aangepakt. De oude armaturen worden vervangen door een meer energiezuinige led-verlichtingsinstallatie waarbij rekening is gehouden met de verschillende competitiesporten en eisen van de federaties. Omdat deze ingrepen niet te complex zijn, moeten deze eind augustus kunnen klaar zijn.”

Ook het dak van het zwembad, cafetaria, dojo en conciërgewoning wordt vernieuwd. “Voor het zwembad ligt het iets complexer, vandaar dat dit een maand langer dicht blijft. In de cafetaria komen bijkomend enkele lichttunnels om meer daglicht binnen te halen.”

Van de werkzaamheden aan het dak wordt tegelijk gebruikgemaakt om enkele structurele problemen aan te pakken. Zo komen er twee extra groepskleedkamers en nieuwe individuele kleedkamers voor het zwemmen. Ook het onthaal wordt anders. De conciërgewoning wordt omgebouwd tot ruimtes voor het personeel.

Later volgt de renovatie van de huidige kleedkamers en sanitaire ruimtes in de sporthal.

Die wordt volgend jaar gepland. “Dat gebeurt na de competitie 2020-2021 om de hinder zo min mogelijk te houden.

Tijdens deze werkzaamheden blijft het vrijetijdscentrum ook gewoon open. Dat is mogelijk door gebruik te maken van mobiele kleedkamers.’ 

Alles is in gereedheid gebracht om van start te gaan met de renovatie. (Bart Roggeman)

Bron: Gazet van Antwerpen d.d. 20/04/2020, pag. 14