Opleiding

De duikschool verzorgt in eigen beheer de opleiding tot volwaardige duiker en levert daarvoor zelfstandig de internationaal erkende CMAS brevetten 1* duiker t.e.m. 3 * duiker en basis nitrox duiker (BND).

Andere opleidingen (assistant instructeur, instructeur, technische brevetten, …) worden georganiseerd samen met of op niveau van de Federatie NELOS.

Alle brevetten worden gehomologeerd door NELOS (NEderlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en –Sport), die deel uitmaakt van BEFOS (BElgische Federatie voor Onderwateronderzoek en -Sport), die op haar beurt deel uitmaakt van CMAS (Europe) (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques).

    

Voor elk brevet zijn er specifieke vereisten naar theoretische kennis, zwembadoefeningen, openwaterproeven en duiken. De opleiding en de proeven worden afgelegd in het eigen tempo van de kandidaat-duiker De opleiding en de proeven worden afgelegd in het eigen tempo van de kandidaat-duiker.

De trainingen vinden plaats in Sportcentrum de Nachtegaal in Kontich, iedere vrijdagavond van 21:00 tot 22:30, behalve in de maanden Juli en Augustus en op officiële feestdagen.

Je kunt gratis en zonder verplichting twee proeflessen bijwonen. Je kunt je hiervoor aanmelden via het menu hiernaast.